John Kitchener & tyyliolemukset
Intuitiivisempi näkökulma ulkonäköösi
Joskus ihmiset tuntevat olevansa jotenkin jumissa Kibben järjestelmässä. Aivan kuin he eivät saisi Kibbe-teoriasta täyttä potentiaalia, kuin jokin palanen edelleen puuttuisi oman harmonisen kokonaisuuden luomiseksi.
Kibben järjestelmän tarkoitus on saada sinut loistamaan omassa kehossasi. "Lokeroitumisen" tunne voi kuitenkin johtua suurelta osin Kibben alkuperäisen opaskirjan ohjeiden liiallisesta korostamisesta, mikä ei välttämättä ole linjassa sen kanssa, mitä David Kibbe itse sanoo nykyään. Googlatessasi Kibbe-tyypillesi sopivia vaatteita voit huomata ohjeiden olevan todellakin tarkkaan rajattuja ja lokeroivia. Kibben mukaan kuka tahansa voi kuitenkin pukeutua mihin tahansa vaatekappaleeseen - kyse on "täyden lookin" luomisesta ja sen harmonisoitumisesta kehotyyppisi kanssa. Itse olen saanut sellaisen kuvan, että Kibben faneista löytyy paljon jyrkemmin ajattelevia pilkunviilaajia kuin mitä Kibbe itse on.
Halutessasi tutustua Kibben ajankohtaiseen ajatusmaailmaan, se on mahdollista hänen Facebook-ryhmässään.
Mikään näistä pukeutumisjärjestelmistä ei kuitenkaan ole "täydellinen". Siitä missä Kibben järjestelmän rajat tulevat vastaan, John Kitchenerin teoria jatkaa ja täydentää lopulliset puuttuvat palaset. Tämä voi johtua siitä, että joidenkin mielestä Kitchenerin järjestelmä on intuitiivisempi, kun Kibbe taas keskittyy vahvemmin vartalon muotokieleen. Molemmat Kibbe ja Kitchener käyttävät yin/yang-käsitteitä, mutta he tarkastelevat näitä ominaisuuksia eri näkökulmista.
Seuraava esimerkki on lainattu TÄÄLTÄ
Beyonce ja Marilyn Monroe ovat molemmat Kibbe-tyypeiltään theatrical romantic (TR), joka on sekoitus maskuliinista ja feminiinistä tyyppiä. Tässä tyypissä feminiinistä energiaa (romantic) on kuitenkin selvästi enemmän kuin maskuliinista (theatrical). Mutta kuten huomaat, he huokuvat keskenään ihan eri fiilistä! Beyoncen ulkonäkö on intensiivisempi ja terävämpi, Marilyn taas luo herkemmän ja pehmeämmän vaikutelman.
Tämä esimerkki havainnollistaa hyvin tyyliolemuksen merkityksen. Kibben teorian mukaan heitä pukisivat teoriassa tismalleen samat vaatteet, mutta hyödyntämällä Kitchenerin olemusajattelua jakaisimme Beyoncen dramaattisempaan kategoriaan ja Marilynin romanttisempaan, lapsenomaisempaan (ingenue) kategoriaan.
Eli kiteytettynä, heitä molempia yhdistää feminiininen kehotyyppi maskuliinisella vivahteella höystettynä, mutta näiden energioiden keskinäinen suhde on kummallakin vähän erilainen. Tämä auttaa selventämään ja tarkentamaan juuri heidän piirteisiinsä sopivaa pukeutumistyyliä.
Joten miksi tyyliolemuksella on väliä?
Tyyliolemukset ovat loistava tapa päästä lähemmäksi omaa monipuolisinta tyyli-identiteettiäsi. Kun näet fyysisen olemuksesi selkeämmin, saat paremman käsityksen siitä, kuinka toiset näkevät sinut ja kuinka voit korostaa luonnollisinta, aidointa ja kauneinta itseäsi. Voit tarkemmin ymmärtää myös yksittäisten vaatteiden sekä asukokonaisuuksien tasolla, mikä sopii todella juuri sinulle. Tämä voi myös selittää, miksi saman Kibbe-tyypin ja vaatekoon omaavan ystäväsi vaatekaappi ei imartelisi sinua samalla tavalla kuin häntä - vaikutelmanne ja olemuksenne voivat olla Kibbe-tyypistä huolimatta aivan erilaiset. Tämä selittää eroavaisuuksia ja ennen kaikkea helpottaa vaatekaupoilla.
Tyyliolemukset ovat:
-Angelic, mystinen ja yliluonnollinen energia
-Ingenue, suloinen ja viaton energia
-Romantic, sensuelli ja hienostunut energia
-Classic, elegantti ja asiallinen energia
-Natural, kasuaali ja urheilullinen energia
-Gamine, itsevarma ja leikkisä energia
-Dramatic, itsevarma ja voimakas energia
Tulen käsittelemään kutakin tyyliolemusta jatkossa yksityiskohtaisemmin.
KOKEMUS TYYLIOLEMUKSEN OIVALTAMISESTA
"Luulin oman Kibbe-tyyppini myötä löytäneeni Graalin maljan: ei enää hutiostoksia vaatekaupoilla, käyttäisin tästä lähtien vain minimalistisia ja yksinkertaisen linjan luovia vaatteita. Ja näyttäisin aina hyvältä.
Ostettuani sitten kirpparilta ensimmäiset dramatic classic -tyyliin sopivat vaatteet ja vaihdettuani yksinkertaiseen hiustyyliin huomasin jotain yllättävää: sataprosenttinen dramatic classic näytti toki harmonisemmalta kuin aiemmat tyylit, mutta jotain puuttui. Ennen jonnekin taustalle häivyttyneet piirteet korostuivat nyt oudosti, en tuntenut vaatteiden edustavan täysin minua.
Sitten löysin Gabrielle Arrudan Youtube-kanavan ja Kitchenerin tyyliolemukset. Kuin salamana kirkkaalta taivaalta tajusin, että minussa on myös vähän naturalia ja hyppysellinen ingenueta - ei pelkästään dramatic classicia! Aloin vähitellen sisällyttää kaikkia näitä elementtejä asuihini. Soveltamalla sekä Kibben että Kitchenerin teorioita, sain ensimmäistä kertaa elämässäni tuntea oloni kotoisaksi kehossani."
-Kati, tyylikokemusasiantuntija